Pal Beach Hotel

Paleochora, Kreta, 2013.05.25-31
Bildetekst:VIN:HVITE
Vilana hvit, Lyrarakis Estate, Alagni, Heraklion. 100 % Vilana. Myk hvitgul farge. Aromaer av blomster og gule frukter. En balansert, behagelig smak preget av friskhet. Passer til: Sjømat salat, fisk, fjærfe og hvite myke oster. Prøv til toast med Athotyro (kretiske myk hvit ost) og svart oliven.
Lythos, Karavitakis Winery, Kolymbari, Chania. 100 % Sultanina. En unik vin for Hellas, med lyse gulgrønn farge og intens duft av sitron, pære og grønt eple. Passer til: Fisk og alle typer lokal sjømat, hvitt kjøtt og greske forretter, Prøv til grillede reker med sitronoljesaus og anis.
ROSE
Idyll, Lyrarakis Estate, Alagni, Heraklion varianter: kombinasjon av Kotsifali og Syrah. Intens aromaer med klar Middelhavskarakter og tilstedeværelsen av kirsebær og moreller. Behagelig syre, og lang smak. Passer til: Salater, kremete desserter og hvit sjokolade. Risotto med sprø Apaki (lokalt bacon) og flak av lokal Emmentaler.
RØD
Kotsifali, Lyrarakis Estate, Alagni, Heraklion. 100 % Kotsifali. Hyggelig aromaer av røde frukter og bakt frukt beriket av tilstedeværelsen av søt krydder. Kompleks, runde med pikant toner. Dens utvikling i gang avslører typicality og sjarm av variasjon. Passer til: Prøv det med ovnsstekt kjøtt i rødløk, krydrete sauser eller med pikant oster.
Little Prince, Karavitakis Winery, Kolymbari Chania. 65 % Kotsifali og 35 % Mantilari. En full body vin med potensial, intense aromaer av røde frukter, lang smak. Passer til: Biff med soltørkete tomater og oregano. Rike tanniner støtter Middelhavets krydder.
Foto: OLE C.H. THOMASSEN / Dagbladet
oct@dagbladet.no
+47 90 02 02 16
olecht@gmail.com
Copyright Ole C. H. Thomassen / TTPS
ole@tps-thomassen.no
Mobile: +47 90 02 02 16Image ID: PalBeach_treGlass_.jpg